Hammashoitajat

Hammashoitaja tai lähihoitaja, joka on suuntautunut suun terveydenhuoltoon, työskentelee perus- tai erikoissairaanhoidossa joko kunnallisessa tai yksityisessä terveydenhuoltopalveluissa.

 

Hammashoitaja tai lähihoitaja vastaa omalta osaltaan potilasturvallisuudesta, valmistelee potilaan hoitoa varten sekä huolehtii vastaanoton toimintavalmiudesta. Hammashoitajalta tai lähihoitajalta edellytetään erilaisten hoitokäytäntöjen osaamista sekä hoitotyössä tarvittavien instrumenttien, materiaalien ja erilaisten tietojärjestelmien hallintaa.

 

Hammashoitaja tai lähihoitaja osallistuu suun alueen sairauksien tutkimukseen ja hoitoon sekä terveydenedistämistyöhön yhteistyössä hammaslääkärin ja suuhygienistin kanssa, mutta voi myös työskennellä itsenäisesti potilaiden kanssa. Työtehtäviä voivat olla mm. suun terveyden tarkastukset, hoidontarpeen arvioinnit, suun terveydenedistäminen, oikomishoidon osatehtävät.

 

Hammashoitajan tai lähihoitajan työn tavoitteena on väestön suun terveydentilan kohentaminen, suun sairauksien parantaminen ja vähentäminen.

 

Hammashoitaja ja lähihoitaja ovat terveydenhuollon nimikesuojattuja ammattinimikkeitä.

 

Lisätietoa ammateista  www.ammattinetti.fi

 

Takaisin etusivulle