Joulutunnelmaa ja edunvalvontaa


Joulun tunnelma alkaa pikkuhiljaa hiipiä toimistollekin. Viime viikon maanantain sain aloittaa Tehyn puurojuhlassa, jossa palkittiin 10 – 40 vuotta talossa työskennelleitä, syötiin riisipuuroa ja torttuja ja kuultiin Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen puhe. Milla kertoi sopineensa Joulupukin kanssa jo elokuussa, että Tehyläisten, kuten ei myöskään yhteistyöjärjestöjen jäsenten, tarvitse enää olla kilttejä. Nyt vaaditaan omaa sopimusta koulutetulle hoitohenkilöstölle, selkeitä palkankorotuksia sekä kompensaatiota lomarahaleikkaukseen.
Muutoin maanantai meni pitkälti perus toimistohommissa: laadin hallitukselle yhteenvetoa valinnanvapaus lausunnosta, tein hallituksen kokouksen pöytäkirjan, vastailin sähköposteihin ja postitin muistamisia valmistuville opiskelijoille. 

Tiistaina ainakin täällä Etelä-Suomessa pyrytti valtavasti, joten onneksi kaikki päivän työt hoituivat saman katon alla. STAL ry tekee yhteistyötä monen eri toimijan kanssa ja yksi näistä on Reumaliitto. Tapasimme tänään yhdessä Reumaliiton, Tehyn, Sairaanhoitajaliiton ja lastenhoitajaliiton kanssa. Uusimmassa Reuma-lehdessä oli kattava, kuuden sivun juttu suun terveydestä. Hienoa, että suun terveys ymmärretään oleelliseksi osaksi kokonaisterveyttä. Meidän yhteistyömme Reumaliiton kanssa kattaa mm. Reumaliiton nettisivuille tulevan uuden suun terveyttä käsittelevän tekstin. Lisäksi syksyllä, yhdessä Colgaten kanssa toimitimme suun hoitotuotteita ja tietoa reumadiagnoosin saaville nuorille.
Tiistain tehtäviin kuului myös Johtamisen erityispätevyys hakemuksien läpikäymistä yhdessä Suomen Röntgenhoitajaliiton toiminnanjohtajan kanssa. 

Keskiviikkona osallistuin Parasta aikaa – suunnittelupalaveriin yhdessä Tehyn, Kätilöliiton ja Bioanalyytikkojen kanssa. Parasta aikaa tapahtuma järjestetään 25.10.2018 ja se on suunnattu kaikille ikääntyneiden parissa työskenteleville ja alan opiskelijoille. STAL järjestänee tulevaankin tapahtumaan työnäytöksen ikääntyvien suunhoitoon liittyen.

Perjantaina päättyi mahdollisuus lausua valinnanvapauslakiluonnoksesta. Tästä pääset lukemaan tiedotteen yhdessä Tehyn kanssa tehdystä lausunnosta. Lain valmistelijoille lähti toki seikkaperäinen, yksityiskohtainen lausunto.

Tällä viikolla Tehyn valtuusto piti sääntömääräisen syyskokouksen 18.-20.12. Tässä kokouksessa myös jokaisella yhteistyöjärjestön edustajalla oli läsnäolo- ja puheoikeus. Pidin kokouksessa kaksi puheenvuoroa. Ajankohtaista edunvalvonnasta - kohdassa puhuin hammashoitajien ja suuhygienistien palkankorotusten ja toimenpidepalkkioiden puolesta. Toisessa,Tehyn tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa koskevassa puheenvuorossani totesin, että otamme ilolla vastaan tiedon siitä, että yhteistyötä Tehyn ja yhteistyöjärjestöjen kanssa tullaan edelleen vahvistamaan. Kerroin, että kyselyn perusteella, meidän jäsenistömme kannattaa STAL ry:n ja Tehyn yhteistä jäsenmaksua. Esitin lisäksi toiveen, että voisimme tehdä yhdessä vastaavanlaisen kampanjan kuin esimerkiksi Lastenhoitajaliiton kanssa on tehty.

Huomenna hoidamme täällä toimiston päässä Elisan kanssa vielä viimeiset hommat alta pois ja lomailemme 22.-27.12.17. 


Iloista ja rentouttavaa joulunaikaa!
Mirkka

Denstal tarjoaa suun terveydenhoitohenkilöstölle laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta.

Tutustu koulutuksiin