people-2596150pienempi

#kollegaliittoon

Edellisessä blogissa käsiteltiin ammattiliittoon kuulumisen tärkeyttä lähinnä taloudellisen edunvalvonnan kannalta. Nyt kunta-alalle on saatu sopimus, mutta yksityisen puolen neuvottelut jatkuvat edelleen ja on mahdollista, että työtaistelu toimiakin tullaan käyttämään. Haluaisin nyt kuitenkin kirjoittaa muutaman sanan siitä, mitä ammatillista hyötyä ja iloa ammattiliittoon kuulumisesta seuraa.

Ystävänpäivän kunniaksi käynnistimme kampanjan #kollegaliittoon. Toivomme, että jäsenemme suosittelevat hammashoitaja- tai suuhygienistikollegoillensa Suun terveydenhoidon ammattiliittoa. Jokaisesta uudesta jäsenmaksun maksavasta jäsenestä suosittelija saa leffalipun. Ja lippujahan voi siis kerätä monta! Suosittelun perusteella liittoon liittynyt jäsen saa yllätyslahjan. Kampanja on voimassa vuoden verran ja kaikkien suosittelijoiden kesken arvotaan todella huikea palkinto. Tarkemmin kampanjan säännöt löytyvät osoitteesta https://www.stal.fi/liityjaseneksi

Jäsenille STAL ry tarjoaa monia etuja, niistä ensimmäisenä Suun terveydeksi - lehti. Seuraava lehti ilmestyy 7. maaliskuuta jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sisältää ammattiin ja koulutukseen liittyvän tiedon ohella myös mielenkiintoisia juttuja kollegoista. Seuraavassa numerossa päästään erään hammashoitajan mukana Kiinaan saakka. Lisäksi kerran vuodessa ilmestyy Suun terveydeksi – Näyttöön perustuen tiedejulkaisu. Jäsenetulehden lisäksi STAL ry:n jäsenet saavat tilata Hammaslääkärilehden alennettuun hintaan.

Lehden lisäksi STAL tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua maksuttomaan jäsenetukoulutukseen. Näitä ovat suuhygienistipäivä, hammashoitajapäivä ja Suun terveys – Oral health tapahtuma. Tänä vuonna ammatillisissa päivissä on 10 + 10 maksutonta paikkaa, Suun terveys tapahtumassa 15 + 15 paikkaa. Järjestämme vuosittain myös ammatillisen seminaarin, joka tulevana syksynä tulee olemaan jotain aivan uutta. Kannattaa siis merkata päivämäärä 21.9.18 jo kalenteriin. Yrittäjäpäivä järjestetään Suun terveys – tapahtuman yhteydessä.

STAL ry:llä on käytössä myös STATUS-palvelu, jonka kautta voi hakea alan töitä sekä STAL:n myöntämiä apurahoja ja erityispätevyyksiä. Apurahoja myönnetään suun terveydenhoitotyön tutkimukseen, ammatin kehittämiseen, viestintään ja julkaisutoimintaan, Pro gradu -tutkielmien ja seminaarien kustannuksiin. Apurahaa voidaan myöntää myös kansainvälisiin osallistumisiin kuten opintomatkoihin tai kongresseihin.

Erityispätevyysjärjestelmä on Tehyn ja Tehyn yhteistyöjäsenjärjestöjen ylläpitämä järjestelmä, jonka tavoitteena on tukea ammatillista kehittymistä ja urakehitystä ottamalla huomioon myös työssä hankitun kokemuksen ja osaamisen. Nyt keväällä haussa on Terveydenedistämisen erityispätevyys, Kliininen erityispätevyys ja Työympäristöasiantuntijan erityispätevyys. Syksyllä aukeaa taas Johtamisen erityispätevyyden haku. 

STATUS-palvelu sisältää sähköisen portfolion, johon voi tallentaa yhteen paikkaan käydyt koulutukset, pätevyydet, työhistorian ja CV:n sekä kuvan ja kuvauksen itsestään. Palvelu tarkoituksena on kohtauttaa työnantajan ja -tekijän. Työnantajat ilmoittavat alan työpaikoista ja sijaisuuksista palveluun, ja työnhakijat voivat hakea niihin helposti. CV päivittyy automaattisesti tehdyistä töistä. Palvelun kautta saa työpaikkailmoitukset halutessasi sähköpostiisi tai tekstiviestillä - hakuvahdin asetuksista voit muokata milloin ja mistä haluat töitä. STATUS sisältää myös STAL:n jäsenkortin. 

STAL ry on paljon muutakin kuin vain pelkkä Suun Terveydeksi -jäsenetulehti, #kollegaliittoon todellakin kannattaa! 

Terveisin, Mirkka

Denstal tarjoaa suun terveydenhoitohenkilöstölle laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta.

Tutustu koulutuksiin