Paluu arkeen messujen jälkeen

Toimistoassistentin viikko

 
Heippa! Olen Elisa, STAL ry:n toimistoassistentti. Työskentelen 50%:sti täällä STAL:n toimistolla, toisen puoliskon työskentelen suuhygienistinä Tuusulan kunnan palveluksessa. Täällä toimistolla pyörin pääsääntöisesti kaikki parittomat viikot ja syvennyn hommiin laidasta laitaan. Minulta monesti kysytään, mitä tehtäviini täällä STAL:ssa oikein kuuluu. Kysymykseen on hankala vastata, sillä repertuaari on niin laaja. Päivän aikana voin tehdä kovin erilaisia työtehtäviä. Aamulla saatan koostaa uusien jäsenien tervetuliaiskirjeitä ja liimata sata kirjekuorta kiinni. Päivällä päivitän nettisivuja, kirjoitan tiedotteita tai lehteen tulevia juttuja tai päivitän somea. Voin käydä oppilaitoksissa tapaamassa opiskelijoita tai juosta hakemaan vaikkapa kuulakärkikyniä STTK:n toimistolta. Iltapäivästä saatan taas istua Tehyn yhteistyöpalavereissa tai miettiä seuraavan vuoden messuja yhdessä Hammaslääkäriliiton ja Apollonian edustajien kanssa. Työni on vaihtelevaa ja ennen kaikkea todella mielenkiintoista, vaikka pelkkä assari olenkin! Meillä on oikein saumaton ja mutkaton yhteistyö toiminnanjohtaja Mirkan kanssa, on ilo työskennellä hänen assarina!

Tällä viikolla olen postittanut jälleen uusien jäsenten tervetuliaiskirjeitä sekä koonnut valmistuvien opiskelijoiden valmistujaislahjoja oppilaitoksiin. Olen yhdessä Mirkan kanssa käynyt läpi Suun Terveys-tapahtuman ja Hammaslääkäripäivien näyttelyn yhteydessä pidetyn messukilpailun terveisiä ja koostanut niistä raportin seuraavaan hallituksen kokoukseen. Olen vastannut jäsenten sähköpostiviesteihin ja päivittänyt jäsentietoja. Tiistaina kirjoitimme yhdessä Mirkan kanssa Suomen lastenhoitajien ammattiliiton SLAL:in lehteen artikkelin lasten hampaiden hoidosta yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa. Uutiskirje olisi lähtenyt jäsenistölle matkaan jo maanantaina, mutta aina kaikki ei ole omasta tehokkuudesta kiinni, vaan välillä matkaan tulee mutkia, kuten tökkivä ATK ;) Onneksi viisaammat it-ihmiset verkkosivujemme tuen asiakaspalvelussa saavat uutiskirjeen lähtemään ja jäsenet saavat jälleen tärkeää tietoa ajankohtaisista asioista.

Terveisin, Elisa

20171205_141001

Messukyselyn tulokset

Viime viikolla lupasimme kertoa Hammaslääkäripäivillä keräämämme kyselyn tuloksia. Tänä vuonna olimme uudella paikalla järjestötorilla yhdessä Denstalin, Tehyn, Hammaslääkäriliiton, Hammaslääkäriseura Apollonian, Odontologiska Samfundet i Finland ja Kristillisen Hammaslääkäriseuran kanssa. Kyselyyn saatiin 283 vastausta. Vastaajista 30 % oli suuhygienistejä, 56 % hammashoitajia ja loput 14 % muita messukävijöitä. 77 % vastaajista oli STAL ry:n jäseniä.
Ensimmäisenä kysyttiin mielipidettä STAL ry:n ja Tehyn yhteisestä jäsenmaksusta. Jo nyt parhaan mahdollisen edunvalvonnan paketin saa kuulumalla molempiin. 82 % piti jäsenmaksun yhdistämistä hyvänä ideana ja vain 3 % huonona. Voimme siis viedä Tehylle eteenpäin viestiä, että ainakin meidän jäsenistömme kannattaa yhteistä jäsenmaksua.

Kysyimme myös, mitä toivoisit STAL:lta tulevaisuudessa. Eniten toivottiin lisää koulutusta. Tähän toiveeseen on pyritty vastaamaan ja tullaan vastaamaan jatkossakin. STAL omistaa Denstal täydennyskoulutusosakeyhtiön, joka tuottaa räätälöityä täydennyskoulutusta suun terveydenhuollon hoitohenkilöstölle niin lähiopetuksena kuin verkossakin. Vuoden 2018 koulutustarjontaan pääset tutustumaan tästä. Muutamissa vastauksissa oli eritelty, millaista koulutusta toivottaisiin. Muun muassa ikääntyneiden suunhoitoa, ruotsinkielistä koulutusta sekä esimiehille suunnattua koulutusta muuttuvissa palvelurakenteissa toivottiin. Nämä toiveet toimitimme eteenpäin koulutusjaostolle.

Seuraavaksi eniten toivottiin palkkojen korjaamista ylöspäin ja sitä seuraavaksi edunvalvontaa. Tähän pyrimme vaikuttamaan Tehyn kautta, sillä taloudellisesta edunvalvonnasta vastaa Tehy, siinä missä ammatillisen edunvalvonnan hoitaa STAL. Tehyn tehtävänä on vaikuttaa siihen, mitä palkkaa saat ja millä ehdoilla teet työtä sekä pitää huolta oikeuksistasi työelämässä. STAL puolestaan vaikuttaa suun terveydenhoidon ammattiin ja koulutukseen, vahvistaa alalla työskentelevien yhteenkuuluvuutta ja ammattitaitoa sekä kertoo työn merkityksestä myös muille. Viime viikolla kerroinkin, että tapasimme Tehyn lakimiesten kanssa yksityisen puolen työehtosopimuksiin liittyen. Kunta-alan sopimukset on sanottu irti ja sielläkin haetaan myös suun terveydenhoidon ammattilaisille ”lisää liksaa ja parempia työloja”. Summa summarum, yhdessä huolehdimme, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ääni kuuluu yhteiskunnassa.

Messuilla kerätyssä palautteessa toivottiin myös lisää tiedottamista. Tiedottamisen kanavana on käytetty kuukausittain julkaistavaa uutiskirjettä ja nyt tällä viikoittaisella blogillamme haluamme myös vastata tuohon tarpeeseen. Lisäksi uudet nettisivumme päivittyvät aiempaa useammin ja Facebookin ja Instagramin kautta käymme myös mielellämme ajatustenvaihtoa stallilaisten kanssa. Näkyvyyttä, yhteistä tekemistä ja uusia jäsenetuja toivottiin ja näistä voin kertoa, että otamme vinkistä vaarin ja tiedotamme näistä myöhemmin :)

Terveisin, MirkkaDenstal tarjoaa suun terveydenhoitohenkilöstölle laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta.

Tutustu koulutuksiin