Täällä ollaan, sinua varten!

STAL ry:ssä, kuten muissakin ammattiliitoissa, vaaleilla valittu hallitus tekee päätökset ja miettii suuret suuntaviivat. Toimiston henkilöstön tehtävänä on muuttaa nuo päätökset toiminnaksi ja toisaalta, tuoda ehdotuksia ja ideoita hallitukselle käsiteltäväksi. Täällä toimistolla työskentelee yksi kokoaikainen ja yksi puolikas työntekijä; toiminnanjohtaja Mirkka ja toimistoassistentti Elisa. Ja arvaas mitä, me ollaan täällä ihan sinua varten! 
20171129_133204
Jotta STAL olisi nykyisille ja tuleville jäsenille tuttu ja helposti lähestyttävä, päätimme aloittaa blogin, jossa kerromme kuluneen viikon tapahtumista ja asioista, joissa olemme pyrkineet jäsentemme asioita edistämään. Välillä puheenvuoro annetaan vieraileville tähdille. Tämän lisäksi me kuulisimme mielellämme myös sinusta. Sähköpostilla, viestillä, whatsapilla, facebookissa, instassa ja välillä ihan soittamallakin meidän tavoittaa.

Allekirjoittanut saa ilon ja kunnian avata tämän blogin ja kertoa arjestaan STAL ry:n työntekijänä.

Viime viikon kohokohta oli tietysti Hammaslääkäripäivät & Suun Terveys tapahtuma, josta tuleekin joulukuun alkupuolella ilmestyvään Suun terveys – lehteen runsaasti juttua. Tuo tuleva lehti pursuaa muutenkin luettavaa. Ennen messuhulinoita ehdimme Elisan kanssa tapaamaan Tehyn lakimiehiä työehtosopimuksiin liittyen. Kuten kaikki varmasti jo tietävätkin kunta-alan sopimukset sanottiin eilen irti, mutta näiden suurten tes-neuvottelujen lisäksi käydään neuvotteluja muistakin työehtosopimuksista. Tällä kertaa keskusteltiin PlusTerveys Oy:n ja Tehy ry:n sekä Hammaslääkärien työnantajayhdistys ry:n ja Tehy ry:n välisistä työehtosopimuksista. Tavoitteena on tälläkin saralla saada ”lisää liksaa ja paremmat työolot”. Haluttua sopimusta ei välttämättä saada pelkästään puhumalla, joten sen vuoksi on erittäin tärkeää, että jäsenemme kuuluvat myös Tehyyn. Työkavereillekin kannattaa vinkata STAL:n ja Tehyn yhteisjäsenyydestä.

Tämä viikko alkoi Johtamisen erityispätevyyden arviointityöryhmässä. Kävimme läpi yksitoista, toiseen vaiheeseen päässyttä hakemusta ja teimme työnjaon yksityiskohtaisempaa perehtymistä varten. Erityispätevyys-nimikkeen saanut voi hyödyntää sitä oman urakehityksensä suunnittelussa, tehdä työtehtävien vaativuuden näkyväksi ja perustella sillä positiivista palkkakehitystä. Tammikuun lopussa pääsemme juhlistamaan uusia Johtamisen erityispätevyys – nimikkeen saavia jäseniä. Tiedotamme, kun uusi hakukierros alkaa.

Valinnanvapauslakiluonnos on lausuntokierroksella ja tällä viikolla meillä oli yhteinen työpaja Tehyn, Sairaanhoitajaliiton, Röntgenhoitajaliiton, Kuntoutuksen ja Bioanalyytikoiden kanssa. Sain STAL:n puolesta kirjattua tähän joulukuussa lähtevään lausuntoon useita meidän alan ammattilaisia koskevia huomioita. Sain vielä valmisteltavaksi lausunnon kahteen eri lakipykälään, jotka koskevat suun terveydenhuoltoa. Lausumme tämän yhtenä rintamana, koska luonnos koskee kaikkia Tehyläisiä ammatteja, mutta myös siksi, että näin sanamme painaa enemmän #yhdessäolemmeenemmän

Viikon luku- ja kirjoitusrupeamaan kuului myös Palliatiivinen hoito ja saattohoito Käypä hoito – suosituksen kommentointi. Tavoitteena on, että suosituksessa korostuu hoidolliset menetelmät ennen kovempien, lääketieteellisten menetelmien käyttöönottoa ja ennen kaikkea moniammatillinen yhteistyö, jossa suun terveydenhuollon ammattilaiset ovat tiiviisti mukana. 

Muun muassa tällaisia tehtäviä kuului toiminnanjohtajan arkeen kuluneella viikolla. Mukavia, pieniä työtehtäviä on ollut vastailla uusien jäseniemme kysymyksiin. Suun terveys – päivät innostivat taas uusia ammattilaisia liittymään STAL:iin, lämmin tervetuloa toivotus teille. 

Mukavia marraskuun viimeisiä päivä, ollaan yhteyksissä!

Mirkka 
 

Denstal tarjoaa suun terveydenhoitohenkilöstölle laadukasta lisä- ja täydennyskoulutusta.

Tutustu koulutuksiin