MN kuntosali

Taas homma etenee kun taakka kevenee!

STAL ry:n puheenjohtaja Marjaana Nissinen vieraskynässä STAL:n blogissa

Viime perjantaina työpäivän jälkeen menin kuntosalille ja siellä radiossa lauloi Pete Parkkonen: ”Taas homma etenee, kun taakka kevenee

Ajattelin, että sopiipa laulun sanat hyvin tähän kuntosaliharjoitteluun. Mietin, että itse asiassa laulun sanat sopivat hyvin koko elämään ja erityisesti työelämään.  Kukaan ei pärjää yksin ja kun töitä tehdään yhdessä, niin varmasti kaikkien taakka kevenee ja homma etenee. Esimerkiksi kyseisenä perjantain sain tehdä yhteistyötä monien erinomaisten ammattilaisten kanssa, eivätkä hommat olisi edenneet ilman heitä.


Päivä alkoi sosiaali- ja terveysministeriössä valtakunnallisessa hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden työryhmässä. Tässä työryhmässä on valmisteltu mm:

1. Hampaiden kiinnityskudosten ja implanttien vieruskudosten sairauksien hoito

2. Hampaiston, kasvojen ja leukojen poikkeavuuksien oikomishoito

3. Obstruktiivisen uniapneapotilaan apneakiskohoitoSTM_MN

4. Yleisanestesiassa tai laskimosedaatiossa tehtävä suu- ja hammassairauksien hoito

5. Vakavasti tai kroonisesti sairaan potilaan kiireetön suun ja leukojen infektiopesäkkeiden hoito. Kesken ovat vielä kiireellisen hoidon porrastuksen perusteet suun terveydenhuollossa. 

Tässä työryhmässä toimiminen on ollut antoisaa erityisesti siksi, että muut jäsenet ovat erinomaisia asiantuntijoita suun terveydenhuollon rintamalta ja aina olen myös oppinut uutta. On ollut hienoa, että STAL on saanut edustajan tähän työryhmään

am_mn1


Työryhmästä riensin suoraan Stall:n toimistolle, jossa tapasin harjoittelijamme Anna-Mari Beckerin ja hänen työnohjaajansa Anna Adamsonin. Meillä oli palaveri siitä, miten Anna-Marin työharjoittelu on sujunut ja millaisia työtehtäviä hänelle annetaan ensi vuonna. (Hienostihan se on kaikin puolin sujunut ja tehtäviä hänelle kyllä riittää mm.
Stallin oman täydennyskoulutus-suosituksen sekä siihen liittyvän jäsenkyselyn parissa.)

Palaverin jälkeen käväisin palkkahallinnon kerroksessa hoitamassa asioita palkkahallinnon asiantuntijoiden kanssa. 

tsto_kuvaEhdin pikaisesti tapaamaan myös toimistoassistentti Mervi Olkkosen ja loppupäivän mietimmekin toiminnanjohtajamme Mirkka Järvisen kanssa ensi vuoden tapahtumien järjestelyjä.  Ensi vuonnahan on juhlavuosi, kun Stal täyttää 60 vuotta ja siksi tapahtumia on entistäkin enemmän. Kannattaa seurata verkkosivuja, uutiskirjeitä ja Suun terveydeksi-lehteä, jotta mikään tärkeä tapahtuma ei mene ohi.

Kuntosalin jälkeen olinkin valmis lähtemään kotia kohti toivoen, että Suun terveydeksi-lehti olisi ilmestynyt postilaatikkoon. Kuulun lehtityöryhmään ja olen lukenut kaikki jutut useaankin kertaan, mutta aina tuntuu yhtä mukavalle lukea lehti uunituoreena paperiversiona. Tässä kyseisessä lehdessä on myös kooste vuoden 2018 tapahtumista, josta näkee melko hyvin, missä kaikessa Stal on ollut mukana ja mitä kaikkea on järjestetty.


Haluan kiittää teitä kaikkia ihania Stallilaisia kuluneesta vuodesta, ilman teidän arvokasta panostanne, emme olisi onnistuneet!

Toivon teille kaikille oikein hyvää Joulun aikaa läheistenne parissa ja Onnellista Uutta-Vuotta!

Pidetään ensi vuonnakin hyvä Stal-Draivi päällä ja huoli siitä, että homma etenee!

Toivoopi PJ Marjaana


tontut