Stal.fi logo Helmikuun Uutiskirje
landscape-1192425_1920

Lämmin tervehdys kaikille STAL:n jäsenille. Vuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin ja tammikuu vain vilahti silmissä lumentuloa hämmästellen. Hiihtoladut ovat nyt parhaimmillaan ja tässä ehtii vielä ilmoittautua vaikka Finlandia hiihtoon. Muistathan myös käydä ilmoittautumassa mielenkiintoisiin kevään koulutuksiin.


STAL ry:n 60v iltajuhlaa viilataan vielä kasaan ja tiedotamme jäseniä juhlista lähiaikoina. Seuraathan meitä tämän uutiskirjeen lisäksi myös facebookissa, instagramissa, twitterissä ja nettisivuillamme sekä tietenkin Suun Terveydeksi-lehdestä. Linkit löydät uutiskirjeen lopusta.

Tässä uutiskirjeessä

STAL60v logo

  • Terveyden edistämisen teemapäivät
  • Kohti eduskuntavaaleja
  • Jäsenetukoulutus ja muut koulutukset
  • Paikallisyhdistysten tapahtumat
  • Muuta ajankohtaista

Terveyden edistämisen teemapäivät:

Helmikuu

Tänään 4.2.2019 vietetään Maailman syöpäpäivää.

”Tarkastus on keskeistä suusyövän ehkäisyssä. Suun limakalvojen säännöllinen tarkastus kuuluu jokaiseen suun terveystarkastukseen. Lisäksi varhainen tunnistus ja hoito parantavat suusyövän ennustetta ja potilaan kuntoutumista.” Terve suu 2015.

STAL ry:n facebook sivuilta löydät Porvoon kaupungin suun terveydenhuollon jakaman videon suun limakalvojen tutkimisesta. www.worldcancerday.org ja www.syopajarjestot.fi.

Ksylitoliviikko vko 4.-10.2.

” Teemaviikon tavoitteena on kertoa suun itsehoidon tärkeydestä ja muistuttaa ksylitolituotteiden eduista päivittäisessä hampaiden hoidossa. Ja psst! Ei huolta jos ns. virallinen Ksylitoliviikko eli viikko 6 ei istu omaan aikatauluun. Ksylitoliviikkoa voi viettää vaikka useamman kerran vuodessa!”

http://www.xylitol.net/fi-FI/

Maaliskuu

20.3. Maailman suun terveys-päivä


Kampanjalla pyritään herättämään ympäri maailman huomio terveiden ja hyvin hoidettujen hampaiden merkityksestä yleisterveyteen. Lue lisää päivästä TÄSTÄ.


22.3. Maailman vesipäivä


Maaliskuun 22. päivä vietetään maailmanlaajuisesti YK:n vesipäivää. Vesipäivän tarkoitus on muistuttaa meitä puhtaan veden tärkeydestä. Turvallista hammashoitoa ei voi toteuttaa ilman, että myös vesi, jota käytämme, on puhdasta ja niin hammashoidossa kotona kuin hammashoidon laitteissakin.

Suomessa puhdasta vettä saa helposti kaikkialla, joten olemme hyvin etuoikeutettuja.


Kohti eduskuntavaaleja:

Huhtikuussa Suomi äänestää jälleen eduskuntavaaleissa ja uudelle tulevalle hallitukselle mitä todennäköisimmin jää tehtäväksi SOTE-uudistuksen loppuun saattaminen. Suun terveydenhuollon riittävien resurssien takaaminen ja ammatillisen osaamisen kehittäminen sekä ennaltaehkäisevään työhön panostaminen ovat Suomen hammaslääkäriliiton (SHL) linjaamissa eduskuntavaalitavoitteissa. Samat teemat toistuvat Tehyn viidessä asiasanassa päättäjille. STAL sitoutuu Tehyn teeseihin ja kannattaa Suomen hammaslääkäriliiton esitystä nostaa suunterveys ja suun terveydenhuollon palvelut mukaan eduskuntavaalikeskusteluun.

Muistathan käyttää äänioikeutesi!

Tehyn viisi avainsanaa päättäjille

Suomen Hammaslääkäriliiton vaalitavoitteet 2019


Jäsenetukoulutusta:

Stal ry kustantaa maksuttoman jäsenetupaikan kymmenelle (10) nopeimmalle suuhygienistille Suuhygienistipäivään ja kymmenelle (10) nopeimmalle hammashoitajalle Hammashoitajapäivään. Lue tarkemmat ohjeet tapahtuman sivuilta sivun ALALAIDASTA.

Suuhygienistipäivä Tampere 1.4.19:
Ilmoittautuminen jäsenetupaikkaan alkaa 4.2. klo 18.00. Ilmoittautuminen tehdään erillisellä linkillä, joka ilmestyy tapahtuman sivun alalaitaan.

Hammashoitajapäivä Jyväskylä 5.4.19:
Ilmoittautuminen jäsenetupaikkaan alkaa 6.2. klo 18.00. Ilmoittautuminen tehdään erillisellä linkillä, joka ilmestyy tapahtuman sivun alalaitaan.

denstal_rgb

Denstal:n koulutuksia:

Terveydenedistämisen verkkokurssi on nyt saatavilla! Kurssi on suunnattu kaikille suun terveydenhuollon ammattilaisille. Verkkokurssi antaa pohjan suun terveydenhoidon henkilökunnan päivittäisessä työssä tarvitsemaan terveydenedistämistyöhön ja suun terveystarkastuksiin. Käy tutustumassa kurssiin verkkokurssin omilla sivuilla.

Löydät myös vanhat tutut verkkokurssit ja kaikki koulutukset Denstalin koulutuskalenterista.


Ammatilliset illat:

Suuhygienisteille, hammashoitajille ja alan opiskelijoille avoin maksuton tilaisuus. Mahdollisuus verkostoitua, tavata kollegoita työajan ulkopuolella ja kouluttautua.

Lappeenrannassa 7.3.2019, ilmoittautuminen LOPPUU 7.2.19!

Vaasassa 21.3.2019, ilmoittautuminen loppuu 21.2.19

Ohjelma

16.30-17.00 Ilmoittautuminen, kahvit ja tuotenäyttely

17.00-17.20 Denstal Oy ja STAL ry puheenvuorot

17.20-17.45 Omahoitotuotteet: Hammasväline

17.45-18.15 Tauko ja tuotenäyttely

18.15-19.45 Asiaa biofilmistä

EHL Petri Hippi

19.45-20.00 Keskustelua, kysymyksiä ja tilaisuuden päätös

JÄRJESTÄJÄT: STAL ry, Denstal Oy, Hammasväline

Paikallisyhdistysten tapahtumat:

Paikallisyhdistykset pitävät sääntömääräiset vuosikokoukset suurelta osin kevään aikana. Käy katsomassa oman paikallisyhdistyksesi ilmoitus STAL:n nettisivuilta uudesta Tapahtumat osiosta, johon pääset Uutishuoneen kautta.

Paikallisyhdistysten virkistysiltojen ilmoittelua voit seurata täältä.


Muuta ajankohtaista:

  • Hammaslääkärilehden tilaus jäsenetuhintaan on vielä mahdollista 8.2.2019 klo 14:00 saakka. Jäsenetuhintaisen Hammaslääkärilehden vuosikerta on 95€.
  • Hygge on tour starttaa huomenna Kuopiosta. Kyseessä on suuhygienistiopiskelijoiden ammatillinen ilta. Helsingin tilaisuuteen on mahdollista vielä ilmoittautua 25.2. asti.
  • Haalarimerkkikilpailu: Opiskelijat hoi! Suunnittele STAL ry:lle uusi haalarimerkki. Käy lukemassa kilpailun ohjeet täältä.

Olkoon helmikuu hellimisen kuukausi.

Hellitään itseämme ja toisiamme hyvillä teoilla!

5.2. J.L. Runebergin päivä
14.2. Ystävänpäivä


winter-3087060_1920