Stal.fi logo Lokakuun uutiskirje
pumpkin-2989569_1920

Raikasta syksyä kaikille jäsenillemme! Lokakuu tuo jälleen tullessaan paljon erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja joiden tiimoilta voimme tuoda suun terveyttä näkyvämmäksi.

Teemapäivät:

- Vanhusten viikko 7.-14.10.

- Reumaviikko 7.-14.10.

- Maailman reumapäivä 12.10.

Käy lukemassa:

- ”Terve suu on tärkeä reumasairauksissa”.

- ”Huomioi potilaan biologinen lääke”


- Imetysviikko 1.-7.10.

Täysimetystä suositellaan 6 kuukauden ikäiseksi asti. Tutkimuksissa on havaittu täysimetyksellä olevan runsaasti myönteisiä vaikutuksia niin lapsen kuin äidinkin terveyteen. Imetys tuo suojaa allergioilta, korvatulehduksilta ja ehkäisee lapsuusiän diabetesta. Imetys vaikuttaa hyvin positiivisesti leukojen alueen lihaksiston ja purennan kehittymiseen.

Odottavia äitejä kannattaa kannustaa ja ohjata imetykseen sekä kertoa heille imetyksen tuomista eduista suun ja hampaiston kannalta. Yli 12 kuukautta jatkuva tiheä imetys lisää riskiä hampaiden reikiintymiseen, etenkin jos lasta imetetään vielä öisin, koska öisin syljen puolustusmekanismit ovat heikoimmillaan. Maidon laktoosi ei vaikuta mutans-streptokokkien lisääntymiseen, mutta pitkään imetettävien lasten ruokavaliossa kannattaa välttää sokerin saantia muusta ravinnosta. Jos lapsi saa paljon hiilihydraatteja (sokereita), voi äidinmaidon laktoosi ylläpitää suussa sellaisia olosuhteita, jolloin hampaiden reikiintyminen voi käynnistyä.

Äidinmaito ei siis itsessään aiheuta lapsen hampaiden reikiintymistä, mutta tällöin muun ruokavalion tulee olla mahdollisimman sokeritonta ja tiheää syöntiväliä tulisi välttää. Lähde: Sirviö, K. 2015. Terve suu.


Tapahtumia ja koulutusta:

Liittokokous ja ammatillisten liittojen vuosikokoukset 2018

Kokouskutsut ja ilmoittautumiset STAL ry:n liittokokoukseen ja ammatillisten liittojen vuosikokouksiin löytyvät nyt Tapahtumat-sivun alta.

Kuopion ammatillinen ilta 18.10.

Kuopion ammatilliseen iltaan 18.10. mahtuu vielä! Voit käydä ilmoittautumassa tapahtumaan tästä linkistä, vaikka ilmoittautumisaika on jo mennyt. Koulutustapahtuma on maksuton ja se on avoin kaikille suuhygienisteille, hammashoitajille ja alan opiskelijoille. Tapahtuman järjestää STAL ry, Denstal Oy, Hammasväline ja TePe. Tervetuloa!

Suun Terveys - Oral Health 22.-24.11.2018

Muistathan ilmoittautua Suun Terveys –tapahtumaan 24.10. mennessä edullisempaan hintaan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ohjelmasta ja tapahtumasta tästä linkistä.


Suun Terveys Iltajuhla 22.11.2018

christmas-dinner-1926937_960_720
Tervetuloa viettämään kanssamme Suun Terveys – Oral Health iltajuhlaa hyvän ruoan ja teatterin parissa torstaina 22.11.2018. Olemme varanneet paikat Kansallisteatterin esitykseen "Gabriel". Iltajuhlan buffetin ja teatterin omavastuu hinta on 40 €. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Ilmoittautuminen tästä 19.10. mennessä!


Opiskelijoiden osallistuminen Suun Terveys –tapahtumaan

STAL ry mahdollistaa suuhygienisti- ja hammashoitajaopiskelijoiden osallistumisen Suun Terveys 2018 –tapahtumaan. Opiskelijoilla on osallistumisoikeus perjantaina 23.11.2018. Oppilaitoksia on lähtenyt ohjeistus opiskelijoiden osallistumisesta. Kysy lisätietoja tutoropettajaltasi.

Opettajien osallistuminen Suun Terveys –tapahtumaan

Oletko suun terveydenhoitoalan opettaja ammattioppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa? Oppilaitoksiin on lähetetty ohjeet opettajien ilmoittautumisesta.


Muista myös nämä Denstalin koulutukset:

- Lääkehoidon verkkokurssi

- Hygienian verkkokurssit 1 ja 2

- Käsihygienia ja suojaimet verkkokurssi

Hammaslääkärilehden tilaus jäsenetu hintaan

STAL ry:n jäsenenä voit tilata Hammaslääkärilehteä jäsenetu hintaan 95€/vuosikerta (normaalisti 110€). Jos haluat tilata lehden jäsenetuhintaan, ilmoita tästä toimiston sähköpostiin toimisto@stal.fi 30.11. mennessä. Muista ilmoittaa voimassaolevat osoitetietosi, myös lasku lähetetään tähän osoitteeseen.

STAL ry näkyy myös somessa, näy sinäkin meidän kanssa. Osallistu rohkeasti keskusteluihin facebookissa ryhmässä "Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ry" ja Instagramissa "STAL ry" ja #stalry.


JOUKOSSA ON VOIMAA!